Cum combini fotoliul si canapeaua care nu sunt din acelasi set

Cum combini fotoliul si canapeaua care nu sunt din acelasi set

Ei bine odata cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat si se pune mai mult accent pe stilul folosit in decorarea casei, unicitate si originalitate, decat pe uniformitate.

Este adevarat ca trebuie sa punem putin din personalitatea noastra in amenajarea casei, sa ne lasam imaginatia sa isi faca treaba, dar asta nu inseamna ca putem crea un decor echilibrat pur si simplu prin adunarea intr-o incapere a tuturor lucrurilor care ne plac.

Nici macar stilul eclectic, care combina elemente din doua sau chiar mai multe stiluri de design interior, nu se obtine astfel, pentru ca, de obicei, nu cautam sa realizam in livingul personal o reprezentare a haosului, ci incercam sa cream o atmosfera primitoare care sa ne reprezinte.

Canapeaua si fotoliile sunt elementele de mobilier fundamentale in orice camera de zi, forma, marimea, culoarea si textura acestora avand un rol foarte important in crearea unui spatiu echilibrat.

Nu exista nicio regula propriu-zisa care sa dezaprobe alaturarea unor fotolii de alta culoare sau de alt stil decat canapeaua, dar este bine sa tii seama de recomandarile de mai jos daca vrei sa obtii un decor estetic care sa-ti reflecte personalitatea.

Tine cont de stilul in care este amenajata camera de zi


In principiu, este mai bine sa eviti juxtapunerile stridente, iar asta inseamna ca vei incerca sa pastrezi o coerenta a stilului de decor. Intr-un living amenajat in stil minimalist, cu o canapea cu linii simple si cu tapiteria intr-o culoare neutra, fara imprimeuri sau alte detalii, nu poti sa adaugi niste fotolii shabby chic, cu accente decorative opulente, fara sa tulburi armonia incaperii.

...

Citeste continuarea articolului aici: Cum combini fotoliul si canapeaua care nu sunt din acelasi set.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze